Söndag

Har hänt så få spännande grejer så jag har inte haft någonting alls att skriva..

I fredags träffade jag Michaela, vi köpte lite vin, färdiggrillad kyckling, sallad och fetaost. Jättemumsig middag!
Sen efter det gjorde vi rocky road, det kan vara det godaste jag någonsin ätit..
70%ig choklad, pistagenötter, minimarsmallows, dumle.. mums!



Vi kröp ihop i soffan med allt mumsigt, en filt och "Dear John" på tvn.. inte så bra film men vi babblade mest ändå.
Andreas var ute med sina kompisar och skulle bara dricka "några öl" eftersom han skulle jobba på lördagsmorgonen.. hm.. han kommer hem vid tolv, full som en kastrull! haha

Lördagen blev lugn, jag och andreas gick till gymmet och tränade ett tag sen gick vi hem och lagade middag..


fortsätter om några timmar, nu kom mamma och pappa!!

tor kväll

Tjoho.. nu har jag varit på spinning, riktigt skönt. Min dagsform var bra så det var ett riktigt bra pass.
Nu sitter vi i soffan och kollar på Svensk Maffia på fyran.. obehagligt men intressant. Det hör ju ändå till det jag pluggar.


JAG KLARADE MIN TENTA I KRIMINOLOGI!

JAG KLARADE MIN TENTA I KRIMINOLOGI!
JAG KLARADE MIN TENTA I KRIMINOLOGI!
JAG KLARADE MIN TENTA I KRIMINOLOGI!
JAG KLARADE MIN TENTA I KRIMINOLOGI!
JAG KLARADE MIN TENTA I KRIMINOLOGI!
JAG KLARADE MIN TENTA I KRIMINOLOGI!
JAG KLARADE MIN TENTA I KRIMINOLOGI!
JAG KLARADE MIN TENTA I KRIMINOLOGI!

Jag har aldrig i mitt liv varit så oförberedd på att bli godkänd, jag var hundra procent säker på att det skulle bli en omtenta. Loggar in på mina sidor för att anmäla mig till omtentamen 19/2 och får då beskedet om att jag klarat tentan! Alltså jag kan inte beskriva min glädje, jag är så jävla lycklig!!

11,5 hp poäng som äntligen är mina, jag behöver aldrig mer tenta av kriminologins grunder.
Tack!

jalla jalla

Satt och rensade min mail och hittade då ett mail från Andreas från 2009, i det mailet stod det en text. Denna text skrev jag ner på ett örngott med textilpennor när vi träffades 2006..
Texten är en replik från filmen "Jalla, jalla"


"...Du är så vacker, eller snygg menar jag. Och att... Nä men jag känner att det är som en en stor jävla boll, en fet
boll av kärlek som man liksom knycklar ihop så här så att den blir skithård som jag bara vill kasta in i dig... Det är som att huvet ska sprängas, samtidigt som man står på jorden så vill man bara vara kvar, för samtidigt är det som en katapult som bara "poff" flyger i rymden aom en raket, så där man är på väg dit, dit, dit. Och sen så... Fan jag vet inte vad snackar om ens... Förlåt... Att man skjuter upp sig själv i rymden och man vill bara va där, och va i din rymd som en konstig rymdraket som åker omkring... Jag vet inte vad jag snackar om längre, jag är helt sjuk i huvudet... Jag bara menar att... att jag är kär i dig"


Det var tider det.. haha

dålig dag

Idag har jag en riktigt dålig dag, har sovit dåligt. Drömt massa skumma saker, vaknat flera gånger och varit lika trött varje gång. Har mest suttit och stirrat hela dagen, är verkligen jättetrött!

Måste plugga, har en del grejer som måste bli klara idag. Måste väl sätta fart med det antar jag. När jag blir stressad gör jag verkligen ingenting, det är så dumt men jag blir som förlamad.

Nog om mitt gnäll..

Sandra smsade mig idag om att dom tänkte åka till London över påsk, traditionsenligt, och ville då höra om vi skulle med. Åh, jag önskar verkligen att jag kunde åka. Har inte varit där på tre år (vilket är en skam.) och saknar staden och alla härliga människor. Men jag är så luspank så det är löjligt just nu. Får drömma vidare..

Slänger upp några bilder från mina och Kims resor till London (dessa är från 06+07)







spinning och krossade rutor

Nu är jag precis hemkommen från ett spinningpass, fy fan vad jobbigt det var! Trodde jag skulle dö..
Efter spinningen la jag mig i solariet i tio minuter (det var de enda lösa pengarna jag hade på mig)



Nu sitter jag här med en tallrik falukorv & makaroner. Jättegott, kommer inte ihåg när ja åt de sist..

Nu till en helt annan sak.. imorse när Lotta och Elin hämtade upp mig stod grannens ytterdörr vidöppen, vilket jag tyckte var märkligt då det inte var någon där. När jag kommer ut genom porten ser jag att deras ruta är krossad och att fönstret är avhängt.. ännu märkligare.
Jag hoppar i bilen och vi börjar åka, på sidan av huset ser jag att deras andra fönster och även balkongdörren har krossade rutor.. Jag bad Andreas ringa vår hyresvärd och kolla vad det är som händer då jag hade bråttom. När jag kommer hem några timmar senare är alla fönster bytta och det är släckt inne hos dom.
Jag är så nyfiken men kommer aldrig få reda på vad det var som hänt hos grannen under, det underliga är att vi inte hört några rutor som gått sönder och med tanke på att ja brukar höra vad grannarna pratar om i stort sett så är det väldigt underligt att inte höra tre stora rutor som krossas..

Aja, mysteriet på Arlavägen 1.


Saltlakrits

Mmmm... har fått värsta lakritsfrossan. Det är så himla gott!

Två av mina favoriter är:





men inget sånt, nu blir det spinning!

Hemma hos oss

Tänkte att jag skulle visa hur det ser ut hemma hos oss men har bara bilder som är uppdaterade från sovrummet







Ska fota det andra sen också men för det första är det stökigt, för det andra är det under renovering..

Uni & Ica maxi

Idag gick jag upp tidigt och begav mig till uni för några timmars plugg med Lotta. Det gick snabbt och bra med är sjukt trött nu och jag ska orka iväg på spinning ikväll...

Efter plugget åkte vi till Ica maxi och handlade lite, jag är ju pank så det blev bara det nödvändigaste. Nu äntligen är jag hemma igen och skulle vilja gå och lägga mig och sova lite.

Imorgon ska jag få vara hemma och plugga hela dagen men skönt att inte behöva gå upp alltför tidigt iaf.



Kaffe

Nu är det kaffedags!
Fick en Moccamaster clubline i julklapp av Andreas, det är den bästa julklappen någonsin. Älskar den!


Tatuering

När jag fyllde 22 år den 7e nov förra året fick jag massor av fina paket av min älskling, bland annat en tatueringstid och en lavastensmassage på spahuset. Har pratat om denna tatuering i fyra år men det har bara inte blivit av..
Den 8/12 -10 var det dags att sätta nålen mot huden och låta bläcket tränga in.

Vilken underlig men härlig känsla det var, nervositeten över att inte bli helt nöjd, att ångern skulle komma eller att smärtan skulle vara för mycket att hantera. Men det gick toppenbra och jag är hur nöjd som helst.

Nu sitter den där, mitt lilla hjärta för allt jag håller kärt och allt nytt 2010 innebar i mitt liv

Svårt ställe att fotografera själv dock, så ja tycker inte bilderna gör den rättvisa..




Black swan


Denna filmen såg vi igårkväll.. herregud vilken obehaglig film! Jag är iof väldigt harig för den här typen av thrillers men den var väldigt bra och genomtänkt tycker jag.

sovmorgon

Idag tog jag en ordentlig sovmorgon, jätteskönt att slippa höra några alarm.
Fast det är både skönt och jobbigt, skönt för att man får sova ut och jobbigt för att det känns som att man sovit bort dagen!

Igårkväll lagade jag lasagne och gjorde pizzasallad till, blev supergott!






Älskade lilla Leo

Jag är stolt faster till lilla Leo.
Min bror Magnus och hans Sara skickade över en bild på sötnosen iklädd en del av de kläder som Andreas och jag gav honom i julklapp. Han är så söt och charmig så man tuppar av..



Just på denna bild måste ljuset varit skumt för han ser ut som en liten ginger, fast han senast jag såg honom hade kritvitt hår.. Sjukt söt liten gingergrabb iaf!

Lördag

Igår blev dagen inte direkt som jag tänkt mig, startade dåligt med en dålig natts sömn, huvudvärk och ja.. ingen vidare morgon. Bestämde mig ganska snabbt för att det inte var någon idé för mig att bege mig på spinningen klockan tre.

Slappade hela dagen som gick jättefort, Andreas kom hem från jobbet och vi lagade middag. Potatisgratäng, oxfilé och greksallad. Jag mådde inte bra så blev knappt någon middag för mig tyvärr men Andreas klagade inte när han fick äta desto mer. Vi öppnade en flaska vitt och kröp ihop i soffan och kollade på "sova med fienden". Otäck, men bra film tycker jag.



Idag blir ännu en dag fylld med slappande, jag känner mig hängig och trött och tänkte försöka ta igen mig så jag orkar med spinning imorgon kväll!

tröttis

Vilken tröttis jag är idag, har försökt möblera om vardagsrummet hundra gånger för att det ska fungera. Dragit ut spikar, spacklat igen, spikat i nya och flyttat runt... ja, mycket sånt idag.

Nu om 45 min är det dags att dra iväg på spinning, är alldeles för trött men har inget val, måste träna!

Torsdag

God morgon (för ett par timmar sen..)
Jag och Andreas har förmiddagen hemma med plugg båda två idag, händer inte varje dag direkt.
Så nu har vi precis ätit lång och mysig frukost i soffan innehållande:

Kaffe, ägg, knäckemacka och en skål med kvarg och hallon. Mumsigt värre!
Det kallar jag vardagslyx.

Nu ska jag sätta igång och läsa igen, läser en bok som heter "De oslagbara" som jag läser i kursen jag går nu. Kvinnofridskunskap A. Helt okej bok och ganska lättläst. Tänkte läsa klart den idag, har bara 80 sidor kvar så de går på ett kick!

Igår hängde jag med Michaela, vi strosade runt i Marieberg några timmar, superjobbigt att gå runt där och veta att man absolut inte får/kan köpa någonting alls! Sen drog vi vidare till Willys där det var dags för månadens storhandling. Hade med mig en lång lista då frys, kyl och skafferi ekade tomt. Nu är det fullt igen och vi slipper bli smala även denna månad..

Michaela

Nu ska vi se... dagen har att erbjuda:

städ
tvätt
läsa kurslit.
diska
storhandla

och sist men inte minst...
hänga med Michaela!
(vi har inte setts sen nyårsnatten, inte helt ok.)


Solsidan & hallongrottor

Sovmorgon!

Idag är det sol ute och jag känner mig glad trots allt trist som händer, har dock en jävlig huvudvärk men det går att bota med en ipren!

Igår kväll vid 21.30 kom jag och Andreas på den otroligt snilliga idén att baka, eller ja, han kom på vad han var sugen på och jag slängde ihop.. Ungefär en halvtimma efter att idén infunnit sig satt vi ihopkurade i soffan med ett fat hallongrottor och första avsnittet av säsong två av Solsidan. Oj oj så festligt en riktigt trist tisdag.
Vi kopplade in datorn i vår megajättestora tv vi har nu, ja tycker det ser aningen löjligt ut för SÅ stort vardagsrum har vi inte. Men jag vänjer mig nog.

Mums.

Spinning

Har haft den skruttigaste dagen på riktigt länge. Ja, allt har faktiskt gått åt helvete idag.
Hade ett spinningpass inbokat 16.30 men ville inte gå dit, kände bara att jag ville lägga mig i sängen, dra täcket över huvudet och gråta men efter övervägande kändes det som att det kunde vara bra att komma iväg och ta i med varenda muskel och riktigt köra slut på mig så till slut kom jag iväg på det där passet iaf.

Tur det! Det var riktigt skönt att känna hur mjölksyran ville ta över.. man har liksom inte riktigt tid att tänka på den skit som fyller huvudet annars.

Nu ska jag duscha, sen ska jag stoppa något i magen och förhoppningsvis se något på tv för första gången på flera veckor för nu är den äntligen levererad!

Förbannad på både csn & uni

Alla har pratat om hur mycket strul det är med csn och jag har inte riktigt kunnat hålla med då det fungerat jättebra för mig.. he he tills nu.

Höstterminen överlappar vårterminen på Örebro uni (kan ju vara den sämsta idén någon någonsin kommit på!) så nu var det så att alla mina tentor låg i januari månad vilket betyder att jag inte har fått några poäng än. Så alltså kan inte jag få några pengar av csn eftersom de inte fått några poäng skickade till sig. Alltså va fan!!

Ja så nu hade dom tänkt att jag ska leva utan pengar i två månader för att Örebro universitets planering är helt värdelös. Ja men tack då!

IDIOTER.

Film & musik

Film och musik är en så stor del i mitt liv, det ger en så stor njutning och ändå är det så lätt..

köpte Robyns skiva Body talk pt. 1 förra veckan, har lyssnat igenom skivan säkert 10 gånger och den är så himla bra.



Idag är fick jag sånt sug efter Cunninlynguists skiva Strange Journey volume 1. Så just nu är det den skivan som spelas på hög volym i vardagsrummet..


Fantastisk skiva

Även en gammal film kom hem på posten, och det var A walk to remember. Såg den för otroligt många år sen och det var samma sak nu när jag såg den på nytt igen. Den är så fin och rörande. Gråten sitter i halsen stor del av filmen..


Miike Snow

Tove smsa mig igår och undrade om jag ville gå på Miike Snow i slutet av februari, och det är klart jag vill det!
Gud så roligt det ska bli.


2011-02-26 münchenbryggeriet

måndag

Det blev en spontanutgång i lördags natt, vi begav oss till frimis vid tolv någon gång.. Inte helt skoj på frimis men trevligt sällskap, sen drog jag självklart med högen hem till oss på efterfest. Drack för många glas vin och minns inte riktigt när jag somnade..

I söndags fick jag banne mig sota för det också, shit va dåligt jag mådde när jag och Andreas vaknde upp nån gång mellan 2 och 3 på eftermiddagen!

Idag är det måndag, nya tag men huvudet vill inte riktigt samma som mig, försöker mig på storstädning och utrensning men det blir många (lite för långa) pauser.

Imorgon kommer vår efterlängtade 47" lcd-tv hem till oss efter mycket strul med komplett. Klockan 16.30 är det spinning som gäller och så ska jag plugga en del också. Spinning blir det tis, tor, fre och sön denna vecka. Ska även försöka komma iväg på en liten solning någon dag.


glömd tunika och skittenta

glömde visa denna tunika som också kom igår, den jag har på mig idag..
(med svarta leggings, hög toffs, inbakad fläta på sidan och silversmycken)

jaha så nu har ja gjort tentan i kriminologins grunder, 11,5 hp. Fy fan va dåligt det gick, sjukt svår tenta! ska inte gräva ner mig för det dock, ikväll blir det mys med vänner.

 

Sushi & vin.

 

 

Saknar Tove nu..

 


<3 H&M

Jag älskar h&m, fan va mycket fint dom har!
Jag beställde lite av deras vårmode som kom idag, inte allt passade men det mesta..

Detta tänker jag spara, några andra grejer får åka tillbaka.






och sen till byxorna ska jag ha ett sånt här skärp:

och så höga klackar... mmm, va fint det kommer bli! Nu längar vi bara till lite torrare underlag att gå på, lite sol, värme, uteservering... mm!
För övrigt är det tenta imorgon 8.15, bara att hålla en liten tumme för att jag kan just det den kommer handla om.. sen när den är klar kan våren komma!

Vilken jävla kass kväll man kan ha..

Dagen började ju så bra, men inlämning av hemtenta och redovisning. Sen vid fem kom Andreas hem och då råkade vi powernappa lite..

Efter det gick allt åt helvete!

Jag är trött, grinig, omotiverad och irriterad. Datorn fungerar inte alls som jag vill, hänger sig och är jävlig. Bank-id bestämmer sig för att sluta fungera. Studieförsäkran har inte kommit vilket gör mig orolig, hur ska jag klara mig om jag inte får pengar den 25e?! Desstuom har jag inte pluggat någonting inför tentan ikväll och de är bara ett fåtal dagar kvar... SMART!

Lättnad och ångest, en underlig blandning!

Några dagar sen nu, jag har pluggat som en hel galning..
Idag var det både redovisning av projektet och även inlämning av hemtentan så stressen har varit total. Idag när jag kom hem somnade jag och sov bort två timmar innan middagen, det var underbart skönt då jag inte sovit så bra under plugghysterin. Men nu är två av tre stora skolgrejer klara iaf, vilken lättnad!
På lördag morgon kl 8.15 är det kriminologitenta som gäller, känner mig inte peppad alls för det är så svårt men jag har inte så vidare mycket val. Det är bara att kämpa på.
Idag har ja även vilodag träningsmässigt, var på spinning både söndag och måndag kväll och jag kände av mitt knä igår vilket gjorde mig oroad men hoppas på att de bara var överansträngt. För imorgon är det dags för ett pass spinning igen kl 19.00 om jag inte minns fel! Ska bli riktigt skönt för det är där min ångest ligger..
Sedan nyår har jag tränat på och varit nyttig och gått ner 3 kilo, nu har ångesten kommit då jag börjat släppa på vad jag får äta och inte vilket kommer resultera i att jag går upp dessa tre kilo igen. Tränar ju mycket iof som tur är så förhoppningsvis stannar dom borta ändå men man går ju inte ner något om man inte äter bra.. Aja, nu är det bara ångest iaf. Tentaångest och viktångest. Vilket resulterar i extrem tröttnadskänsla och omotivation.

Hoppas på bättre motivation imorgon!

film

Film

jag har alltid älskat film, det är otroligt avkopplande, underhållande och trevligt att se på film. Dock är det ju inte direkt massor av bra filmer som görs nu för tiden men det finns små guldkorn. Igår när jag beställde litteratur så klickade jag även hem en Woody Allen box som var på rean för 39 kr (vilket kap). Den innehöll två helt underbara filmer och en som är helt okej.
Vicky Christina Barcelona
Match point
Cassandras dream

I alla fall, eftersom denna helg är fullproppad av tråkigt (dock intressant) plugg för både mig och Andreas som också har tenta nästa lördag så gör vi en enda sak tillsammans varje kväll innan vi går och lägger oss och det är att krypa ner i vår underbara säng och slå på en film..
I torsdags såg vi "The tourist", ganska bra film faktiskt. Inte det bästa jag sett men definitivt sevärd. Igår kväll såg vi "Cyrus", inte lika bra film. Väldigt underlig story och inte direkt en komedi som det skulle vara.
Idag vet jag inte vad vi ska se, kanske "Nude nuns with big guns", en thriller tror jag det var.
Eller "Cemetery Junction", en komedi... vi får se!

lördag på uni

Idag är det alltså lördag, första lördagen i världshistorien som jag varit i skolan och pluggat. Lotta hämtade upp mig imorse klockan 9.45 och vi begav oss till uni..
Det var stängt överallt förutom i huvudbyggnaden, jätteskönt när alla fortfarande är på lov. Lugnt och skönt för en gångs skull (det är alltid proppfullt och omöjligt att hitta sittplats annars).

Vi satte oss tillrätta och slog upp böckerna och började skriva stödord att komma ihåg inför tentan och det var inte lite direkt, satt till slut i sju timmar och vi åt inte ens lunch. Alla caféer har också julstängt så det var tur att jag laddat med en stor termos kaffe dagen till ära.

Inget plugg utan kaffe!



Nu är jag äntligen hemma igen men inte ro för det inte, det är bara att fortsätta med plugget.. Det är nu 6 dagar till tenta, 12,5 hp i kriminologins grunder


aja, imorrn är det tillbaka till uni som gäller för en till heldag, men även ett spinningpass väntar kl 19.00 med Sara.
Vilken otroligt händelserik och underhållande helg jag haft...... not!

damn you auto correct!

Igår skrattade jag så att krampen infann sig och tårarna sprutade.
Det var verkligen länge sen jag skrattade så mycket, jag och Andreas satte oss framför datorn tillsammans och skrattade bort säkert en timma. Det var fantastiskt!
Har ni någonsin tråkigt är det stor idé att gå in på den här sidan, bra sätt att få kramp i magen också och få ut en liten glädjeskvätt ur ögat..
Enjoy!

http://damnyouautocorrect.com

ska göra kaos med den

Jaha..
Då var det fredag igen, känns som tiden springer ifrån varje vecka. Ändå så går dagarna så otroligt långsamt när man tentapluggar. På något sätt känns det konstigt med nytt år, känns som att man börjar om med allt.. Man ska börja om med träningen, lägga om kosten, leva ett sunt och friskt liv helt enkelt.
Konstigt egentligen att man gör samma sak varje jäkla januari!
Idag har dagen gått supersnabbt, jag och Andreas gick upp vid tio (istället för åtta som bestämt, optimister!), vi käkade en liten frukost (i mitt fall bestående av 100 g kvarg och en kopp kaffe) och sprang iväg till gymmet. Det var lugnt och skönt på gymmet och jag körde riktigt hårt på crosstrainern i 30 minuter sen gick jag över på styrka och körde 45 min mage, ben och rumpa.
Träningsvärken i magen har redan infunnit sig och jag vågar inte ens tänka på hur den kommer kännas när jag vaknar imorgon! Min inställning idag i magmaskinen var: "att göra kaoz av den"
Efter ett hårt träningspass gick vi till meddo och solade i 15 minuter, synd bara att man inte fick någon färg alls! haha

Alla dessa nyårslöften..

Jag tror inte det bara är jag som gör samma misstag varje år på tolvslaget den 31a december.. eller?

Raddar upp en hel lista i huvudet på löften som måste hållas nu när det ska bli nytt år och allt, som att det skulle fungera bättre just den dagen av alla 365 dagar på året.
Jag har aldrig lyckats hålla ett nyårslöfte någonsin i mitt liv. Jag tänkte skippa löftena i år men sen slog det mig, nytt år utan löften?! Det kommer jag aldrig kunna hålla, lika bra att lova dom på momangen. I år körde jag dock på en ny taktik, jag berättade inte för någon om vilka löften jag hade tänkt mig, vilka var:

  1. Gå på diet, kan ju faktiskt va trevligt att gå ner några kilo inför vårens snygga kläder.
  2. Börja plugga mer, oftare och bättre. Hittils har slappat och "på håret" klarat mina universitetsstudier.

Jaha, nu är det 6 dagar sen jag skålade in det nya året med bubbel och härligt sällskap.
Och hur har detta gått?

Över förväntan faktiskt om jag får säga det själv. Första året jag inte har avbrutit mina löften i samma stund som jag lovade dom. Jag har nämligen gått på diet i 5 dagar och tappat 2 kilo. Dessutom har jag pluggat, kanske inte så bra som jag hade tänkt men jag har iaf pluggat.




Nybörjare

Tja
Fattar inte så mycket nu om hur man byter stilar, bakgrund och allt annat. Verkar inte helt okomplicerat heller..
Men snart så kan jag börja blogga på riktigt!


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0